Whatsapp 06 - 57 57 57 26

Soorten toilet: kies jouw nieuwe wandcloset

Wij mensen brengen behoorlijk wat tijd door op het toilet. Dan is het fijn dat je een toilet hebt waar je comfortabel op zit en die voldoet aan jouw wensen. Tijdens je zoektocht zul je diverse soorten toilet tegenkomen. Zo kun je kiezen voor een hangtoilet of een staand toilet. Voor velen is het ook belangrijk om te kiezen voor een toilet dat minder water verspilt. Welke toilet soorten bestaan er? En welk toilet kun je het beste kiezen? Toiletmarkt zet het voor je op een rij. 

soorten toilet

Verschillende soorten toiletten

Er zijn veel verschillende toilet soorten te koop, met elk hun eigen kenmerken. 
  • Je kunt kiezen voor een hangend toilet. Het voordeel hiervan is dat er onder het toilet ruimte is zodat je de vloer makkelijk kunt schoonhouden. Je kunt dit toilet ook op elke gewenste hoogte hangen zodat je comfortabel zit. Bovendien is een hangend toilet makkelijk te bevestigen omdat deze een horizontale afvoer heeft. Wat ook fijn is dat een hangend toilet een ruimtelijk effect geeft en je ziet alleen de pot. Het inbouwreservoir is netjes weggewerkt. Je moet wel rekening houden met het feit dat deze niet heel makkelijk zelf zijn te plaatsen.
  • Je hebt ook de traditionele staande toiletten. Dit is de goedkoopste keuze voor een nieuw toilet. De naam zegt het al. Dit toilet staat op de grond waardoor deze steviger staat dan bijvoorbeeld een hangtoilet. Ook zit in de meeste bestaande woningen de afvoer in de grond. Dus wanneer je kiest voor een staand toilet hoef je de afvoer niet te verleggen. Een nieuw staand toilet zou je zelfs zelf kunnen bevestigen.
  • Ook kun je kiezen voor een urinoir thuis. Tegenwoordig zien we urinoirs steeds vaker ook bij de mensen thuis en niet alleen in de kroeg of op een festival. Voor mannen is het urinoir prettig omdat het een hoop gespetter voorkomt. Dit komt door de diepe opvangbak. Ook is het zo dat een urinoir veel minder water verbruikt dan een gewoon toilet. De ergernissen in huis over de bril wel of niet naar beneden doen, is met een urinoir ook verleden tijd.
  • Steeds vaker gaan Nederlanders de voordelen van een bidet inzien. Een bidet is ontworpen in Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld Italianen maken er ruimschoots gebruik van. Een bidet kun je zien als een mini wasbak en is niet alleen geschikt om de edele delen te wassen na een toiletbezoek, maar je kunt er ook eenvoudig snel even je voeten wassen. Het is een hygiënisch hulpmiddel in huis. Vergelijkbaar met een bidet is een douchewc. Hierbij geniet je van een toilet met bidet in één. 


Toilet soorten: diepspoel of vlakspoel?

Naast dat je kunt kiezen tussen verschillende toilet soorten, kun je ook nog kiezen of je een toilet wilt met een diepspoel of een vlakspoel. Bij een diepspoelmodel wordt de boodschap direct mee naar beneden genomen en blijft er niks liggen. Dit is qua schoonmaken makkelijker. Het nadeel is dat als je een grote boodschap doet, je verrast kunt worden met water wat omhoog spettert. Dit wordt meestal niet als prettig ervaren. Een vlakspoel heeft als voordeel dat de boodschap blijft liggen en dat je zelf nog kunt zien of alles gezond is. Daarna spoel je het eenvoudig weg. Het nadeel hierbij is dat er sporen kunnen achterblijven en dat de geurtjes langer blijven hangen.


Kies je voor een ao of een pk aansluiting?

Bij de soorten toilet zul je ook merken dat er verschillende aansluitingen zijn. Om te kunnen kiezen is het handig om te weten wat het verschil precies is. Een AO aansluiting is een aansluiting die in de vloer zit. Hierbij wordt het closet rechtstreeks op de afvoer in de vloer aangesloten. Een PK aansluiting zit in de wand. Deze kies je wanneer je de afvoer door de wand of naar opzij wilt geleiden. Een AO aansluiting kun je alleen gebruiken bij een staand toilet. Een hangtoilet gaat altijd gepaard met een PK aansluiting.

Om te zorgen dat je een toilet ontvangt waar alle onderdelen op elkaar passen, biedt Toiletmarkt toiletsets. Hierbij ontvang je alle benodigdheden om een nieuw toilet te plaatsen, die met elkaar samengaan.