Whatsapp 06 - 57 57 57 26

Hoe ontstop je jouw toilet?

Het zal je overkomen dat je een ochtend opstaat en je merkt dat je toilet verstopt is geraakt. Na toiletbezoek wil je doorspoelen en al het water loopt tot de rand van je toilet. Een hele lastige situatie vooral wanneer je een druk huis hebt met vele huisgenoten. Als je echt pech hebt dan kan het nog eens overspoelen. Wat een ellende heb je nu om je hals om dit probleem op te lossen. Hoe doe je het?

Snel gedaan

Het ontstoppen van je toilet hoeft geen probleem te zijn. Als je geluk hebt kan je de verstopping zelf verhelpen. Wij helpen je met enkele handige tips om dit lastig en meestal vies probleem op te lossen. Zorg er voor dat je rondom je toilet wat kranten of keukenpapier legt zodat de grond niet nat wordt. Mocht het toch overspoelen dan heb je in elk geval materiaal eromheen om het water op te vangen. De kranten of het keukenpapier zuigt het water op waardoor het makkelijker is om op te ruimen.

Spoel het toilet maar één keer door. Als je ziet dat het water niet verdwijnt, is het niet nodig om nog een keer door te spoelen. Dit veroorzaakt nog meer water in de toiletpot. Om ervoor te zorgen dat niemand het WC nog doorspoelt kan je de kraan die naast, onder of achter de toiletpot zit dicht draaien.

Rubberen handschoenen

Een manier welke je kan gebruiken is het dragen van rubberen handschoenen. De rubberen handschoenen zijn nodig om jezelf te beschermen tegen bacteriën. Een toilet is namelijk niet de meest hygiënische plek waar je met blote handen wil werken. Wanneer je in de toiletpot het probleem ziet dat voor de verstopping zorgt, kan je met je rubberen handschoenen aan, het probleem verwijderen.

Gebruik afwasmiddel en heet water

Je kan ook een beetje afwasmiddel in de toiletpot doen. Laat het een paar minuten inwerken zodat de verstopping kan zacht worden. Daarna giet je een halve emmer met niet al te heet water van ongeveer een meter hoogte in je pot. Deze hoogte is nodig omdat het gewicht van het water ervoor moet zorgen dat de verstopping loskomt en doorspoelt. Als het water te heet is kan het voor barsten zorgen in het porselein. Dan zit je met een nog groter probleem.

Tijd voor de plopper

Het kan zijn dat iemand te veel toiletpapier heeft gebruikt. Het is gaan ophopen en heeft voor de verstopping gezorgd. In zo een geval heb je een goede rubberen plopper nodig met een extra rubberen rand aan de bodem. Hoe groter de plopper hoe meer kracht je erin kan zetten om de bal papier door te stoten. Met de plopper wordt het water de afvoer ingepompt wanneer je de plopper naar beneden drukt. Zorg ervoor dat de plopper het gat in de pot goed afsluit. Trek aan de plopper om zuigkracht te creëren en druk dan weer in om druk uit te oefenen. Het is vooral de zuigkracht die ervoor zorgt dat de verstopping los komt en doorstroomt.

Gebruik je kleerhanger van ijzerdraad

Bij een verstopt toilet komt een kleerhanger van ijzerdraad goed van pas. Draai de kleerhanger naar buiten totdat het een lange draad wordt. Het uiteinde dat je in de pot gaat gebruiken om door te steken moet je omwikkelen met een stukje lap. Op deze manier beschadig je het porselein van de pot niet. Als het draad in de afvoer zit, beweeg het dan heen en weer in een ronddraaiende beweging om de verstopping door te stoten en de afvoer weer vrij te krijgen.

Dat was het. Als het goed is jouw wc nu goed ontstopt!