Whatsapp 06 - 57 57 57 26

Wandcloset

Een wandcloset is een toilet dat aan de muur hangt, het wordt daarom ook wel een hangtoilet genoemd. Toiletmarkt.nl biedt een ruim assortiment toiletten en hangtoiletten tegen scherpe prijzen.

Of je nu alleen een toilet aanschaft, of ook de bijbehorende inbouw- en opbouwmaterialen, u bent bij Toiletmarkt aan het juiste adres.
Indien je graag hulp wil ontvangen bij de aanschaf of je wil laten informeren over installatie door een van onze vakkundige collega's, we staan je graag te woord. Zo komen we samen tot de juiste oplossing voor jouw situatie.

Een wandcloset is voor de kleinere toiletruimtes vaak handiger. Je bespaart al snel ruimte omdat het waterreservoir, zoals bijvoorbeeld onze TECE ruimtebesparende inbouwreservoirs, in de muur is verwerkt. Zo blijft er meer ruimte over voor bijvoorbeeld een fontein, of voor een badkamermeubel, of wat u dan ook nog maar verder in uw toilet of badkamer zou willen plaatsen.

Een wandcloset kiezen?

Onze ophang toiletten kunt u in drie verschillende klassen bekijken: 

Zoals je kan zien bieden wij het merk Evolution aan in de klassen goed en beter, het gerenommeerde merk Catalano vult onze schappen in de categorie best. De verschillen zijn:

 • Wandcloset Goed: wandclosets zonder antikalklaag
 • Wandcloset Beter: wandclosets met tradiationele antikalklaag (gedompeld)
 • Wandcloset Best: wandclosets van Catalano met ingebakken antikalklaag

Catalano Sanitair

Catalano sanitair heeft als enige leverancier echt wit sanitair te bieden, zo kunt u uw witte ruimte nog witter maken. Natuurlijk is kleur niet de enige reden waarom Catalano onze beste toiletten zijn. Het familiebedrijf staat garant voor goede kwaliteit door de intensieve controle die zij uitvoeren op hun producten.

Wat ook bijzonder is, is dat het sifon van de Catalano range is mee geglazuurd, dit zorgt voor een perfecte afvoer zonder dat er vuil of andere narigheid achterblijft in de sifon. 

Evolution Sanitair

Evolution biedt een ruime keuze aan hangtoiletten, zo is er altijd wel een wandcloset dat perfect aansluit bij uw wensen voor uw natte ruimte. 

Wandcloset laten installeren?

Of u er nu voor kiest om uw wandcloset door iemand anders te laten installeren, of u gaat zelf aan de gang, vergeet niet de juiste benodigdheden mee te bestellen. Kijk dus ook vooral eens bij onze sanitair accessoires en natuurlijk mag u ook onze categorie sanitair toebehoren niet missen.

Natuurlijk bezorgen wij graag de door jouw bestelde spullen bij je thuis.

Lees meer
Filter
Producten per pagina
Producten per pagina
Wil je graag een wandcloset kopen of ben je op zoek naar informatie over wandclosets? Dan ben je bij Toiletmarkt aan het goede adres.
 
Het wandcloset heeft de laatste jaren erg aan populariteit gewonnen dankzij badkamerdesign. Waar vroeger de badkamer vooral functioneel moest zijn, staat een mooie, moderne of zelfs designerbadkamer aan heel wat verlanglijstjes. Het wandcloset, feitelijk een toilet dat aan de muur hangt, vervangt het klassieke en vaak lelijke toilet dat heel wat plaats in de badkamer inneemt.
 
Maar waar moet je nu aan denken vooraleer je een wandcloset aankoopt? Welke materialen en designs zijn er? En welke merken wandclosets kunnen we zeker aanraden?

Een wandcloset kopen?

Een wandcloset of hangtoilet is in andere woorden eigenlijk gewoon een toilet dat aan de muur hangt. Heel wat mensen kopen momenteel een hangtoilet omdat een wandcloset mooier is en heel wat minder plaats inneemt. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om een klein gastentoilet in ter richten met een wandcloset.

Toiletmarkt.nl biedt een ruim assortiment aan hangtoiletten. Deze wandclosets kan je kopen in allerlei kleuren en stijlen – van klassiek tot hypermodern.

Voordelen van een wandcloset

Een wandcloset is niet enkel modern en mooi, het komt eveneens met een heleboel voordelen. Zo is een hangtoilet hygiënischer en compacter. Een ander voordeel is dat de afvoer niet door de vloer gaat en het doorspoelreservoir in de muur zit. We zetten enkele van deze voordelen op een rijtje.

Wandcloset en hygiëne

Een allereerste voordeel van een wancloset is dat een hangtoilet heel wat hygiënischer is dan een klassiek toilet.

Omdat een wandcloset aan de muur bevestigd is en dus geen klassieke voet heeft kan je een hangtoilet beter en makkelijker onderhouden. Waar bacteriën en vuil zich normaal rond de voet van een klassieke toiletpot verzamelen kan je makkelijk en snel onder een hangtoilet poetsen. Met een natte doek of dweil kan je je hangtoilet en de vloer onder je wandcloset makkelijk en efficiënt onderhouden.

Wandcloset staat mooier in de badkamer

Waar een klassiek toilet vaak een lelijke noodzakelijkheid was, kan een hangtoilet designmatig perfect geïntegreerd worden in de badkamer. Een wandcloset of hangtoilet staat namelijk een pak mooier in de badkamer.

Omdat een wandcloset geen gigantische stortbak is en alles zoveel mogelijk in de muur is weggewerkt ziet jouw badkamer er een heel pak strakker en luxueuzer uit.

Hangtoilet is compacter dan een standaardtoilet

Een tweede voordeel is dat een hangtoilet heel wat compacter is dan een standaardtoilet. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om een kleine kamer om te toveren tot een gastentoilet met wandcloset dan met een standaardtoilet.

Omdat alles is weggewerkt in de muur moet je geen plaats maken voor een groot en opzichtig waterreservoir. Dit is een perfecte oplossing wanneer je in een klein huis of een klein appartement woont waar er niet enorm veel plaats is voor een toilet.

De afvoer van een hangtoilet gaat niet door de vloer

In tegenstelling tot de afvoer van een standaard toilet gaat de afvoer van een hangtoilet niet door de vloer. De afvoer gaat door de muur. Dit wil zeggen dat, indien je een wandcloset koopt of een hangtoilet installeert, je geen vloertegels moet opbreken. Je kan je badkamertegels gewoon laten liggen. Dit zorgt in het algemeen dat je vloer er proper en strak blijft uitzien.

Daarnaast is het ook een heel stuk makkelijker om technische aanpassingen uit te voeren bij een hangtoilet gezien je in plaats van een vloer een muur moet openbreken.

Het doorspoelreservoir van een wandcloset zit in de muur

Een laatste maar niet onbelangrijk voordeel van een wandcloset is dat het doorspoelreservoir verwerkt zit in de muur. Een klassiek standaard toilet heeft een grote logge doorspoelbak die moeilijk proper te houden is. Er verzamelt zich heel wat stof achter dit reservoir en het doorspoelreservoir staat altijd een beetje in de weg. Gezien het doorspoelreservoir van een wandcloset verwerkt is in de muur oogt je badkamer mooier en strakker.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Een hangtoilet is hygiënischer
 • Een wandcloset staat mooier in de badkamer
 • Een hangtoilet is compacter dan een standaard toilet
 • De afvoer van een wandcloset gaat niet door de vloer
 • Het doorspoelreservoir van een wandcloset zit in de muur
Bij toiletmarkt geven we je graag meer informatie over deze voordelen van een hangtoilet. 

Een wandcloset kiezen?

Vooraleer je een wandcloset bestelt is het belangrijk te weten dat er drie verschillende klassen hangtoiletten zijn. Bij toiletmarkt hebben we de klassen opgedeeld in goed, beter en best.

Wandcloset goed

Een wandcloset in de categorie “goed” is een goede, maar standaard wandcloset. Dit hangtoilet is van goede kwaliteit maar heeft bijvoorbeeld geen antikalklaag over het keramiek heen. Wanneer je naar de wandclosets in de categorie Beter of Best kijkt zal je merken dat deze toiletten deze coating wel hebben.
Is een antikalklaag noodzakelijk bij een hangtoilet? Neen, maar het maakt het onderhoud van het wandcloset natuurlijk wel een stuk makkelijker. Een antikalklaag op een wandcloset zorgt er ook voor dat het toilet duurzamer is en dus langer mee gaat. Je zal in dit geval minder kans hebben op verkleuring of aangekoekte kalk.

Bekijk hier alle hangtoiletten in de categorie goed.

Wandcloset Beter

De wandclosets in de categorie beter zijn uitgerust met een speciale antikalk coating die het toilet tegen kalk en vuil van buitenaf beschermt. Bij de productie van de hangtoiletten worden de wandclosets ondergedompeld in een vat vol coatingvloeistof. Deze coatingvloeistof hecht zich vervolgens aan het keramiek.

Bekijk hier alle hangtoiletten in de categorie beter.

De coatingvloeistof zorgt, zoals eerder al gezegd, dat het toilet langer mee gaat en minder snel vuil wordt. Het grote verschil tussen de coating van de toiletten in de beter categorie en die van de wandclosets in de best categorie is dat de best wandclosets een coating laag krijgen die wordt meegebakken op 1250 graden. Dit zorgt ervoor dat de laag effectiever is en dat de toiletpot dus ook makkelijker te onderhouden is.

Wandcloset Best

Wanneer we naar de categorie van beste wandclosets kijken zien we dat deze gedomineerd wordt door een bedrijf: Catalano Ceramica. Bekijk hier alle hangtoiletten in de categorie Best.

Dit Catalaans bedrijf biedt momenteel de beste verhouding prijs en kwaliteit wanneer het aankomt op wandclosets.

Waarom is Catalano Ceramica momenteel een van de beste merken binnen de wandclosetmarkt?
 • Catalano Ceramica biedt de New Flush aan. De New Flush is een van de meest effectieve en vooral hygiënische manieren om een toilet door te spoelen omdat het Vortex-Systeem ervoor zorgt dat het toilet erg hard wordt doorgespoeld. Al het vuil wordt meegenomen door een simpele drup op de knip. Daarbij is het Vortex-System erg stil. De toiletten met een Catalano Ceramica zijn daarom ook erg aan te raden voor en-suite badkamers zodat je je partner of slapende personen in de kamer naast je niet wekt.
 • De wandclosets van Catalano Ceramica hebben een geavanceerde bescherming laag. Het toilet wordt ondergedompeld in een vat met een antikalk beschermlaag. Deze laag wordt dan ingebakken in het keramiek met een hitte van 1250 graden. Deze laag zorgt ervoor dat het toilet makkelijker schoon te maken is, hygiënischer is en ook langer wit blijft.
 • Catalano Ceramica glazuurt de sifon mee waardoor ook hier geen vuil kan achterblijven.
 • Catalano Ceramica is een familiebedrijf dat topkwaliteit levert.

Hoe installeer je een wandcloset?

Wanneer je besloten hebt om een wandcloset te installeren, en eruit bent welk hangtoilet je graag in je badkamer wil, wordt het tijd om je wandcloset te installeren.

Natuurlijk begrijpen wij dat niet iedereen even goed is in doe-het-zelf. We raden dan dus ook vaak aan om een expert in te huren om je hangtoilet te installeren. Op die manier ben je er zeker van dat je toilet correct geïnstalleerd is en voorkom je ongelukken. Toiletmarkt heeft een team gespecialiseerde installateurs ter beschikking om je te helpen met je grote en kleine projecten.

Voor de handige Harry’s die toch graag zelf een hangtoilet willen installeren hebben we enkele tips verzameld.
 • Voor je aan het werk gaat sluit je best al de waterleidingen af. Trek de oude WC nog een keertje door zodat je de bak ledigt. Nu kan je starten met het afbreken van het oude toilet.Vervolgens kan je de beste plek voor je nieuwe hangtoilet bepalen. Zorg ervoor dat er een waterleiding van minimaal 12mm door de muur loopt en dat de afvoer tegen de achterwand aanligt.
 • Wanneer je een plaatsje kiest voor je nieuwe wandcloset denk je er ook best aan dat een hangtoilet best wel een stuk naar voren komt. Dit komt doordat het inbouwreservoir weggewerkt wordt in een voorzetwand.
 • Zorg er dus zeker voor dat er ongeveer 50cm beenruimte wordt overgehouden aan de voorkant en dat je aan weerszijden minimaal 20 cm plaats behoud.
 • Bij het installeren van een wandcloset moet je natuurlijk alles aansluiten op het afvoersysteem. Het kan soms erg moeilijk zijn om de buizen op elkaar te laten passen. Wanneer je de uiteindes van beide buizen insmeert met vaseline zal dit een stuk makkelijker gaan. 
 • De vlotterkraan kan – afhankelijk van het type reservoir dat je gebruikt, zowel aan de zijkant, achterkant als bovenkant van het reservoir geplaatst worden. Zodoende kan je de meest makkelijke en gunstige plaats uitkiezen. 
Toiletmarkt staat je graag bij in het uitkiezen van een wandcloset. Toiletmarkt is DE specialist wanneer het aankomt op hangtoiletten. Met 40 jaar ervaring in sanitair heeft toiletmarkt ook een heel team ervaren en gespecialiseerde installateurs ter beschikking. Of je nu een groot project start of een gewoon een toilet wil vervangen, toiletmarkt helpt je keer op keer de juiste keuze te maken.