Whatsapp 06 - 57 57 57 26

Montage-instructies TECE inbouwreservoir

Hoe plaats je een TECE inbouwreservoir? Dat vertellen we je in dit artikel, stap voor stap. Zo weet je zeker dat jij jouw inbouwreservoir zo goed en snel mogelijk plaatst. Naast deze handige stap voor stap lijst hebben we ook een artikel "materiaallijst bij het installeren van een inbouwreservoir met wandcloset", het is handig om deze eerst te lezen. 

TECE Inbouwreservoirs kopen

Heb je nog geen TECE Inbouwreservoir? We lichten graag 3 modellen voor je uit. Kies jouw nieuwe inbouwreservoir uit. En lees daarna deze montage-instructies. Zo weet je zeker dat jouw TECE Inbouwreservoir goed geplaatst wordt. 

TECE inbouwreservoir 112cm met TECEloop bedieningspaneel wit

TECE inbouwreservoir 112cm met TECEloop bedieningspaneel wit is een volledig voorgemonteerd en verzegeld inbouwreservoir met een 10 liter reservoirvolume en een 6 liter vooraf ingestelde standaard spoelhoeveelheid. Het TECE inbouwreservoir is in te stellen 4,5/7,5/9 liter spoelhoeveelheid. Het grote voordeel van alle TECE inbouwreservoirs is dat alle bedieningsplaten op alle inbouwreservoirs passen, wel zo makkelijk! Als laatste is het TECE inbouwreservoir het meest stille inbouwreservoir wat momenteel te koop is.

Prijs: €228,75

TECE inbouwreservoir 112cm met TECEplanus metaal bedieningspaneel RVS/zijdewit mat

TECE inbouwreservoir 112cm met TECEplanus metaal bedieningspaneel RVS/zijdewit mat is een volledig voorgemonteerd en verzegeld inbouwreservoir met een 10 liter reservoirvolume en een 6 liter vooraf ingestelde standaard spoelhoeveelheid. Het TECE inbouwreservoir is in te stellen 4,5/7,5/9 liter spoelhoeveelheid. Het grote voordeel van alle TECE inbouwreservoirs is dat alle bedieningsplaten op alle inbouwreservoirs passen, wel zo makkelijk! Als laatste is het TECE inbouwreservoir het meest stille inbouwreservoir wat momenteel te koop is.

Prijs: €244,40

TECE inbouwreservoir 112cm met TECEloop glas bedieningspaneel wit/matchroom

TECE inbouwreservoir 112cm met TECEloop glas bedieningspaneel wit/matchroom is een volledig voorgemonteerd en verzegeld inbouwreservoir met een 10 liter reservoirvolume en een 6 liter vooraf ingestelde standaard spoelhoeveelheid. Het TECE inbouwreservoir is in te stellen 4,5/7,5/9 liter spoelhoeveelheid. Het grote voordeel van alle TECE inbouwreservoirs is dat alle bedieningsplaten op alle inbouwreservoirs passen, wel zo makkelijk! Als laatste is het TECE inbouwreservoir het meest stille inbouwreservoir wat momenteel te koop is.

Prijs: €306,80


Bekijk hier al onze TECE inbouwreservoirs

Instructies montage TECE Inbouwreservoir

Stap 1: Verwijderen oude toilet

Voorafgaand aan de plaatsing van het nieuwe TECE inbouwreservoir begint moeten we de oude situatie verwijderen. Sluit eerst de watertoevoer af. Spoel het oude toilet nog eenmaal door en verwijder het toilet. Bekijk vervolgens waar de nieuwe toilet moet worden geplaatst en zorg dat naast het inbouwreservoir aan beide kanten minimaal 20cm ruimte komt. De toiletruimte moet in totaal bij voorkeur 100cm breed zijn. De afvoer moet achter tegen de wand aan geplaatst worden en er moet een watertoevoer van 12mm aanwezig zijn. Zorg dat er aan beenruimte ongeveer 50cm aan de voorkant over is.

Stap 2: Vloer afwerken

Voordat we het nieuwe TECE inbouwreservoir gaan plaatsen moet de vloer afgewerkt  worden. Dat voorkomt problemen later en is belangrijk bij het uitmeten. Het TECE inbouwreservoir heeft een 1 meter hoogte markering en hiermee kan de juiste hoogte ingesteld worden. Dan komt de bovenrand van het wandcloset na montage op 40 centimeter hoogte. Door middel van de schuifbare pootjes kan de hoogte van het TECE inbouwreservoir ingesteld worden. Zet nu het frame rechtop en zorg dat het waterpas staat. Zorg tevens dat de afvoerbuis moeiteloos in het afvoergat past. Teken nu de boorgaten van het frame af op de muur en de vloer af. Je kunt nu de 10mm gaten boren en de pluggen plaatsen.


 

Stap 3: Monteren afvoerbocht

Monteer nu de meegeleverd afvoerbocht in het frame en sluit hem aan op het riool. Gebruik hiervoor een potmanchet.

Stap 4: TECE inbouwreservoir plaatsen

Schroef nu het TECE inbouwreservoir vast aan de wand en vloer en plaats de afvoerbocht definitief en zet hem aan het frame vast.

Stap 5: Stopkraan plaatsen

Plaats nu de stopkraan in het TECE inbouwreservoir en zorg er voor dat de stopkraan bereikbaar blijft. Monteer nu de waterleiding aan de stopkraan voor middel van roodkoperen buis of een flexibel slangetje

Stap 6: Draadeinden plaatsen

Plaats nu de twee draadeinden in het frame en zet deze met de meegeleverde moeren vast.

Stap 7: Ombouw plaatsen

Voordat je met de ombouw van het TECE inbouwreservoir begint moeten de gaten van de valpijp en de afvoer worden afgesloten. Gebruik hiervoor de meegeleverd doppen en gebruik het piepschuim tegelsjabloon voor het bedieningspaneel ter afdichting.

Stap 8: Afwerking inbouwreservoir

Nu kan met de afwerking van het TECE inbouwreservoir begonnen worden. Gebruik hiervoor watervast Multiplex of een dubbele laag watervaste (groene) gipsplaat. Naast het TECE inbouwreservoir dienen steunbalkjes aangebracht te worden om de platen vast te maken.

Stap 9: Bedieningspaneel plaatsen

Teken de gaten voor de valpijp en het afvoergat af en verwijder deze met een decoupeerzaag. Doe hetzelfde met de plaats voor het bedieningspaneel. Gebruik hiervoor de mal op de verpakking. Plaats vervolgens de plaat voor het frame en boor door de platen heen in het metalen frame met een metaalboortje. Schroef nu de platen vast met metaalschroeven Je kunt nu beginnen met tegelen.

Stap 10: Definitieve doppen plaatsen

Verwijder nu de tijdelijk geplaatste doppen en monteer de meegeleverde delen met behulp van wat zeepsop in de afvoerbuizen. Gebruik bij het plaatsen oom de meegeleverde dunne rubberring. Maak de afvoerbuizen nu op maat.

Stap 11: Wandcloset plaatsen

Plaats nu het wandcloset op de mat op de grond en teken deze af. Knip de mat bij met een schaar. Plaats nu de mat en monteer het wandcloset aan de muur. Spoel voor de eerste keer door om het op lekkages te testen. Draai na een geslaagde test de moeren van het wandcloset aan. Vast = vast! Controleer op het wandcloset waterpas hangt. Kit het wandcloset netjes af.

Sta 12: Bedieningspaneel bevestigen

Bevestig nu het bedieningspaneel volgens de voorschriften en ….. klaar.


Onderdelen TECE inbouwreservoir 

  1. Gepoedercoat inbouwframe van staal
  2. In gestanst meterpeil, permanent zichtbaar
  3. Zijdelingse gleuven voor bevestiging van hoekverbindingen i.c.m. profielbuis
  4. Boorgaten voor de bevestiging bij montage van metalen en houten staanders
  5. Stabiele traversie met vier schroefgaten, voor stevig houvast keramiek
  6. Praktische voetrem voor het instellen van framehoogte
  7. Verstelbare voetsteunen voor vloeropbouw van 0 tot 20 centimeter
  8. Veiligheidsruwbouwstoppen voor dubbelzijdig gebruik
Heb je vragen over het monteren van een TECE inbouwrservoir? Neem dan vooral contact met ons op!