Whatsapp 06 - 57 57 57 26

Hoe maak je jouw toilet goed schoon?

Niet een ieder vindt het prettig om het toilet schoon te maken. Het is geen prettige klus maar het moet wel gedaan worden. Wie wil er nou gebruik maken van een smerig toilet. Feit is, als je het nou leuk vindt of niet, het toilet moet schoon gemaakt worden. Wij geven je hier enkele handige tips om je toilet binnen een handomdraai schoon te maken in nog geen 30 minuten.

Benodigdheden

Ben je van plan je toilet schoon te maken dan heb je de volgende zaken nodig: huishoudhandschoenen, wc-borstel, microvezeldoekjes, een droge doek, toiletreiniger, schoonmaakazijn, warm sopje met wat allesreiniger erin, spiritus, een dweil en eventueel wat rollen toiletpapier, vloeibare zeep, afvalzakje pedaalemmer, maandverband en/of tampons.

Toiletruimte opruimen

Als eerste moet je alle lege toiletrollen weggooien. Tijdschriften als leesvoer op wc zet je in een leuke bak naast het toilet. Het afvalzakje in je pedaalemmer moet ook leeggehaald worden. De toiletrolhouder, het afvalemmertje en de toiletborstelhouder zet je even buiten de deur zodat je de ruimte makkelijker kan schoonmaken. Ook de tijdschriftenbak zet je maar even buiten de deur. De vloer en de wanden zijn nu makkelijker bereikbaar.

Toiletpot schoonmaken

Als eerst trek je de huishoudhandschoenen aan. Spuit een beetje toiletreiniger of schoonmaakazijn in je toiletpot en zorg er voor dat je onder de rand van de pot niet vergeet. Je neemt daarna de toiletborstel en ga je aan het borstelen. De binnenkant van de pot heel goed borstelen en ook onder de rand niet vergeten. De toiletborstel hoef je niet gelijk weg te halen maar kan je nog even 10 minuten in de pot laten staan zodat het reinigingsmiddel goed kan inwerken. Daarna spoel je het toilet door en is de borstel ook gelijk schoon. Tijdens het inwerken van de toiletreiniger kan je de buitenkant van de toiletpot afnemen met een microvezeldoekje dat je vochtig hebt gemaakt in een sopje. Daarna doe je de toiletbril, toiletklep en het waterreservoir. Als je dat gedaan hebt, droog je alles af met een vezelvrije droge doek.

Wanden van de toiletruimte schoon maken

De wanden rondom de toiletpot of wandcloset kan je ook afnemen met een ander vochtig microvezeldoekje met wat lekker geurende allesreiniger erop. Daarna neem je ze af met een droge doek. Als je ook een raam en een spiegel in de toiletruimte hebt, dan is het handig ook dat schoon te maken met wat toiletpapier en spiritus.

Wastafel en anderen onderdelen schoonmaken

Tijd om de wastafel schoon te maken. Dep een microvezeldoekje in een sopje met wat allesreiniger en maak hiermee de boven- en onderzijde van de wastafel schoon. Maak ook de kraan (het fontein) schoon en het zeeppompje als je die hebt staan. Als dat gedaan is neem ook de deurklinken, de lichtschakelaars en de spoelknop ook heel goed af. Ga maar na hoeveel handen en hoeveel keren deze zijn aangeraakt per dag. Laat staan een hele week. Deze moet je dus extra aandacht geven en extra goed ontsmetten. Vul even nog het zeeppompje aan, zet nog wat extra toiletrollen in de toilethouder en kijk ook als de maandverband en tampons voor de dames in huis zijn aangevuld.

Dweilen

Als laatste stap moet je nog even de vloer dweilen met een heerlijk geurende allesreiniger. Je laat dan de vloer gewoon drogen. Als dat gebeurd is kan je alle spullen weer terug zetten waar ze thuis horen. De toiletrolhouder, het afvalemmertje, de bak met tijdschriften en de toiletborstelhouder. De dweil spoel je goed uit zo ook de microvezeldoekjes en je huishoudhandschoenen. Daarna was je je handen met je lievelingszeep en ga je maar lekker even rusten want je hebt goed werk gedaan.