Whatsapp 06 - 57 57 57 26

Fontein

Je bent op zoek naar een fontein voor je badkamer of toilet?

Geen badkamer, badkamermeubel of toilet is echt "af" zonder een mooie fontein. Direct je handen kunnen wassen na het toiletbezoek is voor iedereen wel zo prettig.
Onze fonteinen zijn van hoogwaardige kwaliteit en eenvoudig te installeren, mits de juiste kennis daartoe aanwezig is.

Heb je hulp nodig bij de installatie van je fontein, of heb je vragen over de intergratie met een badkamermeubel? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze Evolution fonteinsets misstaan in geen enkele badkamer of toilet. Er is genoeg keuze, en zo is het mogelijk zelfs een klein toilet te voorzien van een mooie fontein.

Onze fonteinen van het merk Evolution worden standaard geleverd met de volgende toebehoren:

 • Een fonteinkraan

 • Een chromen montageset

 • Een sifon behorende aan de fonteinset

 

Ruime keuze in fonteinen

Of je nu gaat voor een klassiek (gebroken) witte fontein, of liever voor een meer industriële look gaat met geborsteld staal, onze Evolution fonteinsets voorzien in bijna elke look.

Een fontein is een aanvulling op je sanitaire inrichting

Of je nu gekozen hebt voor een Sanibroyeur oplossing, of gewoon een klassiek wandcloset, een fontein is een fijne aanvulling op je sanitair.
Biedt gasten de mogelijkheid om direct hun handen te wassen, heb een extra plaats om drinkwater te gebruiken, of vul je badkamer aan zodat het hele gezin op dezelfde plek zijn tanden kan poetsen of de hygiëne kan verzorgen.

Lees meer
Filter
Producten per pagina
Producten per pagina
Hygiëne in de badkamer is van erg groot belang. Een toilet fontein in de badkamer of in het gastentoilet mag dan ook zeker niet ontbreken. Je handen wassen na een toiletbezoek is in vele horecagelegenheden of op de werkvloer zelfs verplicht.

Toiletmarkt.nl is uw specialist in toiletten en biedt ook een groot assortiment aan toiletfonteinen aan. Van erg klassiek tot heel modern, toiletmarkt.nl heeft een gamma aan toiletfonteinen dat zeker en vast aan uw wensen en stijl zal voldoen. Een mooi toilet fontein bepaalt de sfeer in uw toilet. Het is dan ook erg belangrijk dat u een toiletfontein uitkiest dat past bij uw binnenhuis decoratie en persoonlijke stijl.

Toilet fontein kopen?

Een toilet fontein is een wasbak of pompbak voor het toilet. Toilet fonteinen zijn vaak kleiner en dienen enkel en alleen voor het handen wassen na het toiletbezoek. Een toiletfontein wordt voornamelijk in het gastentoilet (het toilet wat gebruikt wordt door gasten) geplaatst maar het is ook niet ongebruikelijk om een kleine toilet fontein in de badkamer aan te treffen. WC fonteinen kunnen de sfeer en de stijl sterk beïnvloeden. Daarom zijn toilet fonteinen beschikbaar in een groot aantal kleuren en stijlen.

Indien u niet goed weet welke kant u op wilt qua stijl kunt u opteren voor een toilet fontein in het wit dat u zelf naar uw eigen wens kan uitdossen met WC accessoires zoals handzeep en andere accessoires (zoals handdoeken). Toiletmarkt.nl biedt dan ook een heleboel toilet fonteinen in verschillende stijlen en kleuren, van klassiek tot modern.

Toilet fontein kopen om plaats te winnen

Heel wat toilet fonteinen zijn erg klein en compact. Je kan ze dus zonder problemen kwijt aan de muur in het kleinste kamertje. Er zijn heel wat toiletfonteinen die net ontworpen en gemaakt zijn om zo min mogelijk plaats in te nemen in het gastentoilet. Wanneer u bijvoorbeeld erg weinig plaats heeft in het toilet kunt u kiezen voor een toilet fontein dat tegen de hoek van het gastentoilet gemonteerd kan worden. Een hoek is meestal ruimte die niet of zelden benut wordt. Omdat u deze ruimte nu kunt benutten door het plaatsen van een toilet fontein wint u in feite plaats.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor toilet fonteinen met ronde vormen in plaats ven de moderne rechthoekige WC fonteinen. Dankzij de ronde vormen wint u niet enkel aan plaats, over het algemeen zal de kamer ook groter lijken.

Klassieke toilet fonteinen kopen

Indien u een klassiek toilet fontein wilt kopen kunt u terecht bij Toiletmarkt.nl. Toiletmarkt.nl heeft namelijk een groot assortiment aan kwaliteitsvolle en hoogwaardige klassieke toilet fonteinen. Een klassiek toilet fontein is veelal wit met ronde of afgebogen vormen.

Klassieke toilet fonteinen zijn erg in trek bij jonge mensen die van vintage houden. Naast het vintage gehalte van een klassieke toilet fontein is het ook erg handig dat dit soort toilet fonteinen ook erg weinig plaats inneemt. Dankzij de ronde vormen lijkt de toilet fontein kleiner en lijkt u dus aan plaats te winnen. Het fontein oogt dus kleiner, waardoor men een ruimtelijker idee krijgt bij de badkamer of het toilet.

Moderne toilet fontein kopen

Voor wie het graag allemaal wat moderner mag is het een goed idee om een rechthoekige toilet fontein te installeren. Een rechthoekige toilet fontein ziet er erg modern uit. Wanneer we kijken naar de trends en stijlen van vandaag zien we dat als het aankomt op moderne huisinrichting, minimalisme en rechte lijnen helemaal in zijn.

Heel wat mensen kiezen ervoor om een wit toilet fontein te plaatsen. Wit ziet er namelijk proper en hygiënisch uit. Je kan echter ook opteren om een toilet fontein te plaatsen in een andere kleur. Zo is zwart ook erg aantrekkelijk omdat het een heel erg moderne kleur is die eveneens weer inspeelt op dat minimalisme. Zwart kan makkelijk gecombineerd worden met andere kleuren en contrasteert met het eventuele wit dat u wenst te gebruiken in uw gastentoilet of badkamer.

Een toilet fontein installeren

Een WC fontein is niet enorm moeilijk om te installeren. Toch raden wij aan om gebruik te maken van een professionele installateur wanneer je zelf niet zo handig bent. Indien je fouten maakt bij het installeren van je toilet fontein kan je namelijk voor wateroverlast zorgen in je gastentoilet of badkamer, of eventueel de muur of reeds gezette tegels onherroepelijk beschadigen. Dit kan een kostelijke grap zijn.

Voor de doe het zelvers en handige mensen onder ons die hun weg naar toiletmarkt vonden leggen we even snel uit wat je nu allemaal nodig hebt bij het plaatsen van een toilet fontein en hoe je nu best te werk gaat.

De toilet fontein set bevat alle onderdelen

Vooraleer je begint met het installeren van een nieuwe toilet fontein in je badkamer of gastentoilet moet je er zeker van zijn dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Indien je bij toiletmarkt een volledige toilet fontein set hebt besteld hebt u alle benodigdheden reeds in de doos zitten. Het is echter ook mogelijk om alle benodigdheden apart van elkaar te bestellen en dan is het even uitkijken dat je niets vergeten bent.

De kraan van het toilet fontein

Een toiletfontein set bestaat uit enkele belangrijke onderdelen. Zonder deze onderdelen zal je toilet fontein niet naar behoren of helemaal niet werken. Allereerst bestaat een toilet fontein set natuurlijk uit de fontein bak. Op deze fonteinbak komt dan de kraan. Heel wat mensen bestellen de kraan apart om het toilet fontein beter bij hun stijl en binnenhuis decoratie te laten passen. Indien je dit doet moet je er wel zeker van zijn dat alle onderdelen van de kraan en het fontein bij elkaar passen qua maatvoering. De kraan heeft natuurlijk ook een watertoevoer nodig. Deze watertoevoer wordt geleid door een aparte waterslang.

De sifon en afvoerplug

Aan de onderzijde van de toilet fontein zal u een aantal cruciale onderdelen vinden. Het eerste cruciale onderdeel is de sifon. De sifon is de witte of zilveren buis die u onderaan de toilet fontein vindt. De sifon zorgt ervoor dat het afvalwater naar het rioolnetwerk kan en werkt via communicerende vaten.
Indien u een losse sifon bestelde is het een goed idee om te checken of deze dezelfde afwerking heeft als de kraan. Bij een toilet fontein is de sifon namelijk altijd zichtbaar. Daarom verkiezen heel wat mensen om een sifon in metaal of chroom te plaatsen met dezelfde afwerking als de kraan. Op die manier kan je voorkomen dat je toilet fontein en bijgevolg ook badkamer of gastentoilet er erg slordig uit zien.

Wanneer je een sifon plaatst heb je natuurlijk ook een afvoerplug nodig. Hoewel dit onderdeel vaak wordt vergeten is het erg belangrijk dat je er eentje hebt.

Bevestigingsmateriaal

Om jouw nieuwe toilet fontein aan de muur te bevestigen zal je natuurlijk ook bevestigingsmateriaal nodig hebben. Dit bevestigingsmateriaal wordt vaak meegeleverd met de bak van de toilet fontein. Het is echter altijd handig en zeer zeker geen grote luxe om extra materiaal bij de hand te hebben. Zo denken we bijvoorbeeld aan een boormachine en kitlijm die voor extra stevigheid kan zorgen.

Een klein overzicht van wat we nu allemaal nodig hebben voor het installeren van het toilet fontein.
 1. De bak van het toilet fontein
 2. De kraan en alle benodigdheden om de kraan te installeren
 3. De sifon – zorg erg goed voor dat de afwerking van de sifon goed bij uw kraan past
 4. De afvoerplug
 5. De watertoevoer
 6. Het bevestigingsmechanisme
  1. Kitlijm
  2. Een boormachine

Een greep uit de collectie toilet fonteinen

Toiletmarkt.nl heeft een groot aantal toiletfonteinen, voor ieder wat wils. Wat nu volgt is een kleine greep uit de collectie om u wegwijs te maken in de wereld van toiletfonteinen.

Toilet fonteinen die je in de hoek kan plaatsen

We hebben het eerder al gehad over hoe toilet fonteinen in de hoek plaatsen erg veel ruimte kan winnen. Een hoek wordt zelden of nooit gebruikt en door het plaatsen van een toiletfontein in de hoek te passen win je op die manier heel wat plaats.

Op toiletmarkt.nl zijn deze toilet fonteinen voor in de hoek beschikbaar in twee kleuren: namelijk wit en zwart. Deze kwartronde toilet fonteinen zijn van het hoogwaardige merk Evolution en komen met twee jaar garantie.

Rechthoekige toilet fonteinen

Er zijn ruim genomen twee soorten rechthoekige toiletfonteinen. Bij de ene staat de kraan aan de zijkant terwijl bij de andere de kraan recht voor je staat. Toiletmarkt.nl heeft beide modellen en werkt samen met het hoogwaardie merk Evolution om kwaliteit naar je kleinste kamertje te brengen.

Toiletmarkt.nl helpt je maar al te graag met het uitkiezen van de perfecte toilet fontein. Toiletmarkt is namelijk DE specialist wanneer het aankomt op toiletfonteinen en toebehoren. Met vele jaren ervaring in sanitair heeft Toiletmarkt dan ook een erg groot team ervaren en gespecialiseerde installateurs die bij jou thuis een toilet fontein kunnen plaatsen. Of je nu op zoek bent naar een toilet fontein voor je gastentoilet en badkamer of een erg groot project aan het renoveren bent, Toiletmarkt helpt je graag met het uitkiezen en leveren van topkwaliteit wanneer het op toilet fonteinen aankomt.

Een fontein monteren

Met de juiste kennis en het juiste gereedschap is het monteren van een fontein niet moeilijk. Zorg echter wel dat je het juiste toebehoren mee besteld. Ben je niet zeker of je de juiste spullen hebt besteld? Neem dan snel contact met ons op, onze medewerkers zijn je natuurlijk graag van dienst. Natuurlijk is een ruimte niet af zonder de juiste accessoires, zo maak je je fontein, en dus je toiletruimte nog mooier.